Saksa vastuluurejuht peab oma kahtlusi tõestama (1)

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa siseminister Horst Seehofer (vasakul) püsib esialgu veel vastuluureameti (BfV) juhi Hans-Georg Maasseni selja taga.
Saksamaa siseminister Horst Seehofer (vasakul) püsib esialgu veel vastuluureameti (BfV) juhi Hans-Georg Maasseni selja taga. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Reedel lahvatas Saksamaal skandaal, kui riikliku konstitutsioonikaitse ameti president ehk sealse vastuluureameti (BfV) juht Hans-Georg Maassen teatas, et kahtleb videotes, mis näitasid võõramaise väljanägemisega inimeste ründamist augusti lõpus Chemnitzi linnas toimunud paremäärmuslaste meeleavalduste käigus. Mitmed poliitikud kutsusid kõrget ametnikku üles ametist tagasi astuma, nimetades tema seisukohta paremradikaalide retoorikaks.

Luureameti juhi Hans-Georg Maasseni väide, et võõramaise välimusega inimeste tagaajamist Chemnitzis ei toimunud ning et videod on fabritseeritud, on vastuoluline. Lisaks videotele kinnitasid rassistlikke vahejuhtumeid mitmed kirjalikud postitused sotsiaalmeedias ja politseile esitatud kaebused. Ametivõimude andmetel andis kallaletungidest teada mitu välismaalast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles