Karjääri parim mäng! Margus Hunt murdis isukalt ja tõhusalt

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (paremal) murdis Cincinnati Bengalsi mängujuhi Andy Daltoni, oma endise meeskonnakaaslase, pühapäevases kohtumises maha kahel korral.
Margus Hunt (paremal) murdis Cincinnati Bengalsi mängujuhi Andy Daltoni, oma endise meeskonnakaaslase, pühapäevases kohtumises maha kahel korral. Foto: Andy Lyons/AFP/Scanpix

NFL. Eestlane Margus Hunt alustas pühapäeva õhtul oma kuuendat hooaega ameerika jalgpalli profiliigas NFL esitusega, mis oli igasuguse kahtluseta tema senise karjääri parim. Hundi vägev partii oli koduplatsil Cincinnati Bengalsilt 23:34 lüüa saanud Indianapolis Coltsile üks õhtu väheseid eredaid nüansse.

Hundi positsioon on äärekaitsja. Ta rivistub mänguepisoodi eel üles neljamehelise kaitseliini emba-kumba serva eesmärgiga murda end rammides või keerutades läbi vastase ründeliinist, mille taga tegutseb mängujuht. Äärekaitsjate ülesanne ongi vastase mängujuhti häirida, et too ei saaks palli edasi toimetada.

Kõige tõhusam ja hinnatum viis tolleks takistustööks on mängujuhi mahamurdmine, mida tähistatakse terminiga sack ja mis on ründavale meeskonnale ühtaegu nii häbi kui ka mure. Just sack’ide arv on äärekaitsjate seas kõige kõvem valuuta. Hunt on senise karjääri jooksul paistnud silma küll eriolukordades lööke blokeerides, aga see on võrreldes sack’idega peenraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles