Analüüs: EKREsse hüpanud Ernits käivitab riigikogus toolide ringmängu (24)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKREga liituv Peeter Ernits ja EKRE esimees Mart Helme eile riigikogus ajakirjanike küsimustele vastamas.
EKREga liituv Peeter Ernits ja EKRE esimees Mart Helme eile riigikogus ajakirjanike küsimustele vastamas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu senine Keskerakonna fraktsiooni liige Peeter Ernits tegi eile avalikuks, et astub Keskerakonnast välja ja liitub EKREga. Sellega on võimuliidul riigikogus ametlikult 51 häält, mis on absoluutselt väikseim võimalik ülekaal opositsiooni suhtes. Keerulisemgi on olukord aga riigikogu komisjonides, kus läheb kaaluvahekordade seis üsna segaseks. Mitme komisjoni koosseis mängitakse ringi.

Ernitsa samm ei olnud paljudele üllatus, koalitsioonis kalkuleeriti häälte jaotust igaks juhuks ilma Ernitsata juba mõnda aega. Paljudes, sealhulgas Keskerakonna esimehes Jüri Ratases tekitas aga nördimust, et Ernits ei julgenud oma otsust eile hommikul fraktsiooni otse ütlema tulla. Ernits ei ilmunud fraktsiooni koosolekule ning keskerakondlased lugesid meediast, mis on selle põhjus.

Jüri Ratases tekitas aga nördimust, et Ernits ei julgenud oma otsust eile hommikul fraktsiooni otse ütlema tulla.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles