Probleemides Snapchat kaotab veel ühe juhtivtöötaja, aktsia hind vajub

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snapchat
Snapchat Foto: THOMAS WHITE / REUTERS

Sotsiaalmeediaplatvormi Snapchat strateegiajuht Imran Khan teatas kavatsusest ettevõttest lahkuda. Khan on juba neljas sellel aastal ameti maha pannud juhtivtöötaja ja see muudab investorid väga närviliseks.

Khan, kes on varem töötanud analüütikuna sellistes mainekates kohtades nagu Credit Suisse ja JPMorgan Chase, liitus Snapchatiga 2015. aasta jaanuaris. Ettevõtte sõnul ei lahku Khan erimeelsuste tõttu teiste töötajatega ja jääb veel mõneks ajaks tööle, kuni talle leitakse asendaja. Paraku on enne Khani hüljanud platvormi juba terve hulk juhtivtöötajaid, mis tõstatab küsimusi etteevõttes toimuva kohta.

Snapchat kaotas maikuus finantsjuhi Drew Vollero, kes asendati Amazoni endise juhtivtöötaja Tim Stonega ja juhtiva inseneri Stuart Bowersi, kes liitus Teslaga. Tootearenduse asepresident Tom Conrad teatas oma lahkumisest jaanuaris. Lisaks pole ettevõttel olnud operatsioonijuhti juba 2015. aastast saadik, kui ameti pani maha Emily White.

Snapchati aktsia kukkus peale Khani teadet esmaspäeval üle kahe protsendi. Ettevõtte aktsia väärtus saavutas aga oma ajaloolise madalseisu juba eelmisel nädalal, enne lahkumise teadet. Snap pole teeninud kordagi kasumit oma börsidebüüdist saadik eelmisel aastal ning aktsia väärtus on IPO-st saadik langenud ligemale 40 protsenti.

Snapchat teatas eelmisel kuul esimest korda kahanevast päevaste kasutajate arvust, mille taga oli nende sõnul vastuoluline kujunduse muutus. Samuti pakub äärmiselt tugevat konkurentsi Facebookile kuuluv Instagram.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles