Hendrik Agur lahkus Isamaast ja liitub Eesti 200ga (13)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Agur FOTO: Andres Haabu
Hendrik Agur FOTO: Andres Haabu Foto: Andres Haabu

Gustav Adolfi Gümnaasiumi pikaaegne direktor Hendrik Agur astus eile välja Isamaa erakonnast ning liitus poliitilise liikumisega Eesti 200.

Agur lahkus Isamaa erakonnast 10. septembril, kuid kinnitas, et Laari-aegse Isamaa väärtused on talle tähtsad ja kallid ning kõikidele endise koduerakonna liikmetele soovib ta vaid parimat. «Raske olnuks teha siirast koostööd mõnede juhtfiguuridega erakonnas, kelle suhtes kahanes usalduskrediit miinimumi. Sellisesse koostööperspektiivi kadus usk,» sõnas Agur.

«Mulle meeldib, et Eesti 200 tegevuse põhiväärtusi on asunud kandma inimesed, kes tulevad nii öelda «kriit käes, otse tahvli eest» ehk reaalse elu keskelt ja eesliinilt. Eesti 200 eestvedajad on oma elus midagi oma kätega ära teinud, saavutanud ja üles ehitanud,» põhjendas Agur oma otsust liituda Eesti 200ga. 

Agur lisas, et tema vaieldamatuks kireks ja kutsumuseks on seismine konkurentsivõimelise ja hea hariduse eest Eestis. «Pikas plaanis peab riik haridusse panustama palju rohkem kui ta täna seda teeb, et kasvatada tulevast põlve, kes Eestit edasi arendaks.» Ta lisas, et õpetaja ja koolijuhi ametikohale peab tekkima tugev konkurents, sest nii saavad lapsed parima õpi- ja arengukeskkonna. «Meil on vaja, et kõik koolid oleksid ühtlaselt tugevad ja head, joondudes parimast.»

Agur oli erakonna Isamaa liige 2011. aasta jaanuarist. 

Viimastel riigikogu valimistel  kandideeris Agur Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas ning sai 336 häält. 2011. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta Järva- ja Viljandimaal ning sai 209 häält.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimistest on Agur osalenud samuti kahel korral. 2013. aasta kohalikel valimistel kogus Agur Tallinnas Haaberstis 708 häält, möödunud sügisel kogus ta Põhja-Tallinnas 384 häält.

«See tuli väikese üllatusena, pigem eeldasime, et ta maandub Keskerakonna ridades,» kommenteeris Arguri lahkumist erakonnast Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni esimees Mart Luik. «Möödunud sügisel peale kohalikke valimisi polnud Hendrik Agur rahul sellega, et IRL ei tahtnud Tallinnas Keskerakonnaga koalitsiooni teha. Tema läbikäimine mitme Keskerakonna tipp-poliitikuga oli samuti kõigile näha.»

Üheks tõukeks liituda veel erakonnaks sündimata Eesti 200ga paistab Luige sõnul olevat Aguri toetus kakskeelsele koolile. «Seegi on väärtuskonflikt, mis poleks võimaldanud Hendrik Aguril meie ridades pikalt tegutseda,» lisas ta. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles