Marika Tuus-Laul: jutt minu Keskerakonnast lahkumisest on pahatahtlik väljamõeldis

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu liige, keskerakondlane Marika Tuus-Laul märkis, et Peeter Ernitsa erakonnast lahkumine tuli talle üllatusena. Samas oli Tuus-Laul varjamata solvunud, et ajakirjanduses asuti spekuleerima selle üle, nagu oleks ka temal plaan enne valimisi Keskerakonnast lahkuda.

Marika Tuus-Laul, kas Peeter Ernitsa üleminek Keskerakonnast EKREsse tuli teile üllatusena?

Mis ma oskan öelda, olime Peeter Ernitsaga eelmisel reedel Tartumaa juhatuse koosolekul ja panime valimiste plaane paika. Siis mulle küll ei paistnud, et Ernitsal oleks mõttes olnud erakonda vahetada. See otsus sündis ilmselt läinud nädalavahetuse jooksul.

Mis teda teie arvates ajendas erakonda vahetama?

Ta tahab kindlasti riigikokku saada ja eks siis EKRE pakkus talle parema diili.

Seoses Ernitsa lahkumisega loeti tänases Postimehes üles mitu keskerakondlast, kelle tulevik ei pruugi enam praeguses Keskerakonnas eriti helge olla. Selles reas seisis ka teie nimi. Kas teil on Keskerakonnast lahkumine mõtteis mõlkumas?

Ei, kindlasti mitte. See minu nimega spekuleerimine oli ajakirjanduse poolt täiesti pahatahtlik tegu. Eriti veel nüüd, enne valimisi. Ma pole kunagi kuulunud ühtegi teise parteisse, olen kogu aeg olnud Keskerakonnas. Ma pole olnud isegi oktoobrilaps ega pioneer.

Kas Ernitsa eeskujul võib Keskerakonnast lahkumisi enne valimisi veel ette tulla?

Eks mõningaid üksikuid liikumisi võib ikka ette tulla, kuid mingit massilist Keskerakonnast välja astumist kindlasti ei juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles