«Hommik!» Vandenõuteoreetik kaduma läinud raketist: see on teater, mingit raketti polnud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vandenõuteoreetik Hando Tõnumaa rääkis saates «Hommik!», et tema sõnul ei leidnud augusti alguses aset juhtumit, kus Hispaania hävitaja eksikombel lahingraketi Eesti kohal teele saatis.

"See oli täielik bull-shit. Seda raketti ei saa kogemata välja lasta, seda on sõjaväeeksperdid ise tunnistanud," rääkis Telegram.ee juht Tõnumaa.

"Inimesed kuulsid pauku, see oli kõik. Keegi ei näinud seda raketti, radarid ei näinud, nad ei leidnud seda üles. Sama põhjus, miks praegu tehti spiooniskandaal. Keegi oli reetur ja saladused läksid välja. Saladusi pole ju. Saladus on see, et see asi oli teater."

Saate viimaseks külaliseks oli endine kaitseväe juhataja, erukindral Ants Laaneots, kes kommenteeris öeldut järgmiselt.

“Igal inimesel on oma fantaasia. Lendur ise tunnistas, et ta lasi Pangodi kohal raketi välja kuskil kuue kilomeetri kõrgusel. Väidetavalt lendas rakett 80 kilomeetrit. Rakett maksab hirmsat raha, kuni 200 000 dollarini. Ta on elektroonikat täis. Raketi juhtpea ei lukusta ennast sihtmärgita. Nüüd ongi küsimus, mis sihtmärk see oli.”

Copy
Tagasi üles