Must Kast avab juba viienda hooaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater Must Kast
Teater Must Kast Foto: M.Viigimaa

Tartu teater Must Kast avab sel laupäeval, 15. septembril uue hooaja. Sel puhul võetakse osa maailmakoristuspäevast, kutsutakse külalised läbilinnalavastusele ja peetakse TÜ botaanikaaias või halva ilma korral siseruumides piknikut.

Musta Kasti esimese juubelihooaja avamine algab laupäeval kell 9.45 kogunemisega Genialistide Klubi ees, kust suundutakse edasi koristama Tartu lähedal asuvat metsatukka. Musta Kasti koristusmeeskonda saab registreerida lehe http://bit.ly/2O1mZIL kaudu. Koristuspaika võib ka ise sõita, kuid kui talgulised soovivad pärast ka läbilinnalavastusest ja piknikust osa võtta, on lihtsam Musta Kasti organiseeritud transporti kasutada.

Pärast talgutöid suundutakse edasi Tartu Sõpruse silla juurde, kust algab eelmisel aastal uueks tavaks saanud läbilinnalavastus. Selle aasta teatraalse jalutuskäigu lavastaja Jaanika Tammaru kõneleb traditsioonist nii: «Eelmisel aastal oli põhirõhk linnaruumil: stseenid, mis sündisid proovide käigus, olid tugevalt seotud kohapõhise tähendusruumiga. Sel aastal läheneme lavastusele läbi lapseliku vaimustuse prisma ning sellest lähtuvalt on valitud ka marsruut. Samaks on jäänud aga eesmärk avardada argipäeva narratiive ning (taas)avastada Tartu linnaruumi võlusid.» Selleaastase linnaruumilavastuse lõpp-punkt sõltub ilmast – ilusa ilmaga peetakse pikniku TÜ botaanikaaias, vihma korral siseruumides.

Hooajal 2018/2019 toob Must Kast lavale kolm uuslavastust: 8. novembril esietendub Genialistide Klubis Lennart Peebu võimuöö tragöödia «Caligula», mis põhineb Albert Camus' samanimelisel näidendil; märtsis jõuab publikuni Piret Raua debüütromaani järgi sündinud Kaija M Kalveti lavastus «Ernesto küülikud»; aprillis esietendub venekeelne sotsiaalkriitiline noortelavastus «Пять граммов внутреннего спокойствия».

Lisainfot Musta Kasti tegemiste kohta leiab teatri kodulehelt www.teatermustkast.ee.

Tallinnasse tuleb Must Kast aga veidi rohkem kui ühe kuu pärast, tuues kaasa hinnatud lavastuse «Peks mõisatallis», mida mängitakse Kanuti Gildi Saalis. 12. oktoobri etendus on juba välja müüdud, kuid kohti on 13. ja 14. oktoobri etendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles