Käsipallihooaeg 2018-19: Serviti selge suursoosik, aga hõbeda nimel tõotab tulla kõva lahing

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimunud Eesti käsipallihooaja avaüritusel valitses üksmeel, et kodustel meistrivõistlustel on suursoosik neli tiitlit järjest võitnud Põlva Serviti. Nende selja taga on aga oodata tasavägist lahingut, peamised hõbedapretendendid on HC Kehra ja HC Tallinn, medalimõtteid hauvad ka HC Viimsi ja Viljandi HC.

Kalmer Musting, Põlva Serviti peatreener: «Väga väikesed muudatused – leegionär Anatoli Tšezlov lahkus ja teda asendab valgevenelane Ivan Telepnev. Ülejäänud meeskond on sama. Konkurentide kontrollturniiridest ja -mängudest ma väga palju ei tea, aga arvan, et me ei peagi seda tegema, vaid keskenduma oma tegemistele, nagu seni olemegi teinud.»

Kaupo Liiva, HC Kehra peatreener: «Muudatusi on meeskonnas päris palu - alžeerlane Abdel Djalil Machou ja valgevenelane Mikita Jermaševitš lahkusid ning kogenud väravavahi Mikola Naumiga me koostööd ei jätkanud. Samas naasis koju Janar Mägi. Täiendasime koosseisu noortega ja ühe Läti U20 koondislasega. Praegu on seis ilusam kui enne eelmist hooaega – esiteks pole keegi saanud vigastada ja teiseks on mängupilt parem.»

Marko Koks, Viljandi HC peatreener: «Kaks meest, Rasmus Ots ja Kristo Voika liikusid välismaale, mõned lõpetasid mängimise ja võtsime enda noored asemele. Üle tüki aja oleme seisus, kus ei pea endale eesmärke sättima. Eks esimesed voorud näitavad, mis tasemel me oleme.»

Risto Lepp, HC Tallinna president: «Lisaks nooremate meeste sirgumisele on koosseisu lisandunud Uku-Tanel Laast, kellest saab rünnakute aju. Kolme-aastase projekti esimene aasta oli ette nähtud kohanemiseks, kus poisid pidi nii platsil kui ka selle kõrval professionaalsusega harjuma. Tänavune siht on edasi liikuda. Tahame hoida igas mängus tempo kõrge ja läheme igat mängu võitma. Lõppeesmärk on ehitada Tallinnas üles süsteem ja luua profiklubi. Ma ei imestaks, kui võistkond jõuab finaali ja annab seal kõva lahingu.»

Jarno Nurm, HC Viimsi peatreener: «Treeneripingil toimus suur muudatus, sest mina liikusin Ain Pinnoneni asemel peatreeneriks ja abitreeneriks saabus Kristo Järve, kelle kogemustest loodame tõhusat abi. Neli-viis vanemat meest liikusid esiliigasse või lõpetasid, neid asendavad nooremad. Medal on kindlasti eesmärk.»

Kalmer Musting, Põlva Coopi peatreener: «Kahtlusi, kas kahe võistkonnaga jätkata, meil polnud. Registreeritud on 17 mängijat, kelles 11 on vanuses 17-20.»

Martin Noodla, Audentes/Aruküla peatreener: «Mõned paremad mehed suunasime teadlikult edasi tugevamatesse klubidesse, et saaksime teha tööd enamvähem samavanuste mängijatega. Eelmise aasta kirvetöö tuleb vahetada detailsema tegevuse vastu. Kogu mängujoonis on ilusam kui mullu ja ei näe põhjust, miks ei võiks areneda edasi. Kui suudaksime Aruküla järgmiste aastate jooksul Eesti käsipallikaardile korralikult ära kinnitada, oleks see vast kõige väärtuslikum punkt. Aga ju me mõne võidu ikka saame.»

Elmu Koppelmann, Tapa SK peatreener: «Iga hooaja eel räägin sama juttu – meeskond läheb aina nooremaks. Valmistame teistele võistkondadele mängijaid ette, sest parimad liiguvad tavaliselt edasi. Loodan, et kõik kolleegid tunnevad meiega mängima tulles lugu meie pingutustest ja tunnevad rõõmu.»

Samal ajal, kui peatreenerid andsid kommentaare eesootava hooaja kohta, siis kõigi meeskondade esindajad tegelesid käsipallihooaja ennustamisega. Eesti meistri osas sai tiitlikaitsja Põlva Serviti kuus häält, HC Tallinn kaks (sealhulgas iseenda oma).

2019. aasta jaanuaris mängitava MMi osas pakkusid kolm ennustajad võitu Prantsusmaale ja kolm Taanile, ühe hääle said Saksamaa ja Hispaania. Eesti koondisele pakuti eelolevas EM-valiksarjas üks kuni neli võitu.

Eesti meistriliiga 10 eelmist medalikolmikut:

  • 2009: 1. HC Kehra, 2. Chocolate Boys, 3. Põlva Serviti
  • 2010: 1. Põlva Serviti, 2. Chocolate Boys, 3. HC Kehra
  • 2011: 1. Põlva Serviti, 2. HC Kehra, 3. Chocolate Boys/Viimsi
  • 2012: 1. HC Kehra, 2. Põlva Serviti, 3. Viljandi HC
  • 2013: 1. Põlva Serviti, 2. HC Kehra, 3. Viimsi HC
  • 2014: 1. HC Kehra, 2. Põlva Serviti, 3. Viljandi HC
  • 2015: 1. Põlva Serviti, 2. HC Kehra, 3. Viljandi HC
  • 2016: 1. Põlva Serviti, 2. Viljandi HC, 3. HC Kehra
  • 2017: 1. Põlva Serviti, 2. Viljandi HC, 3. HC Kehra
  • 2018: 1. Põlva Serviti, 2. HC Kehra, 3. Viljandi HC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles