Tuntud arstid astuvad kohtu ette

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sell
Andres Sell Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohtus algab homme kohtuprotsess loata inimkatsete kriminaalasjas, milles astuvad kuritegudes süüdistatuna kohtu ette tuntud arstid Andres Sell ja Lembit Allikmets.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab praegust Valga haigla ülemarsti Andres Selli (50) keelatud kauba loata sisseveos, ebaseaduslikes inimuuringute tegemises, teise inimese kallutamises dokumendi võltsimisele ja võltsitud dokumendi kasutamises ning inimuuringute eetikakomitee endist esimeest Lembit Allikmetsa (75) dokumendi võltsimises, vahendas ERR Uudised.

Süüdistuse kohaselt viis Sell 2006. aasta aprillist septembrini läbi anesteesiaravimi 2-kloroprokaiin inimuuringu, kuigi tal puudus selleks ravimiameti luba ja nõuetekohane patsientide nõusolek.

Ravimiamet alustas artiklis ilmunud väidete kontrollimiseks väärteomenetluse, kuid peagi edastati teave õiguskaitseorganitele ning käivitatud kriminaaluurimine päädis arstide kohtu ette saatmisega.

Kohtuprotsessi juhib kohtunik Madis Kägu, süüdistust esindab Lõuna ringkonnaprokurör Kristiina Laas ning Selli kaitsja on vandeadvokaat Aivar Pilv ja Allikmetsa kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Marko Paabumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles