Päästeamet tunnustas korstnapühkijat, kes on puhastanud üle 25 000 korstna

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija Kalle Vaargas.
Korstnapühkija Kalle Vaargas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Korstnapühkija Kalle Vaargas on olnud oma suhtumisega eeskujuks paljudele ja president andis talle täna üle Päästeteenistuse Medali.

«See on minu jaoks üllatus,» ütles korstnapühkija elukutset pidav Kalle Vaargas. «Millega ma silma jäin, ei tea.

Olen seda ametit pidanud 28 aastat, päevas puhastan neliviis korstent,» ütles Vaargas. Ta ütles, et otseselt ei ole ta kellegi elu päästnud, kuid kinnitas, et korstna regulaarne puhastamine on vajalik, et tulekahju puhkemist ära hoida.

: PÄÄSTETEENISTUSE AUMÄRKIDE PIDULIK ÜLEANDMINE : TALLINN, EESTI : 11SEP18Päästeteenistuse aumärkide pidulik üleandmine. Pildil on Kalle Vaargas. lt/: Foto: LIIS TREIMANN
: PÄÄSTETEENISTUSE AUMÄRKIDE PIDULIK ÜLEANDMINE : TALLINN, EESTI : 11SEP18Päästeteenistuse aumärkide pidulik üleandmine. Pildil on Kalle Vaargas. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

«Mulle lihtsalt meeldib see töö. Ma ei kujuta ette, et peaksin kaheksa tundi kuskil treipingi taga olema. Mulle meeldib, kui on inimestega suhtlemist ja liikumist,» ütles Vaargas. Kalle Vaargas on päästeameti hea koostööpartner olnud üle kümne aasta.

Ta on kaasa löönud ohutuspäevadel, jaganud teadmisi küttekollete hooldamisest ja õigetest kütmisviisidest. Ohutusjärelevalve büroo töös on Kalle teadmisi kasutatud küttesüsteemidele hinnangu andmisel ja kaamerauuringutel.

Vaargas on oma panuse ja suhtumisega tunnustuse ära teeninud ning tal on au kanda päästeteenistuse medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles