Lugeja video: vaata, kuidas Maardu bussi juht räigelt liikluseeskirju rikub ning reisijad ohtu paneb (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Portaali Rus.Postimees.ee toimetusele kirjutas nördinud lugeja, keda jahmatas Maardu liinil sõitva bussi juhi räigelt liikluseeskirju rikkuv sõidustiil.

«Laupäeval, 8. septembril kella 12.50 paiku võis Maardus Olerexi tankla juures näha, kuidas bussijuht rikkus jõhkralt liikluseeskirju,» kommenteeris lugeja oma videoregistraatori salvestist. «Video lõpus on näha, et buss ootas rohelist foorituld, seistes vastassuunavööndis.»

Lugeja arvates seadis bussijuht läbimõtlematu manöövriga ohtu bussis sõitnud reisijad.

Maardu ettevõtte AS Temptrans tegevjuhi Katerina Kloreni sõnul uurisid ettevõtte töötajad tähelepanelikult videot ja selgitasid välja konkreetse bussijuhi, kes tol päeval tööl oli.

«AS Temptransi juhtkond peab sellist käitumist liikluses lubamatuks. Selle bussi juht sai noomituse ning jäeti preemiast ilma. Avaldame lugejale ja Rus.Postimees.ee toimetusele esitatud materjalide ning tagasiside eest tänu,» teatas Kloren.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvekeskuse juhtivmenetleja politseikapten Margus Trees ütles, et käesoleval aastal on busside osavõtul toimunud 65 kannatanutega liiklusõnnetust – hukkus üks inimene ning 88 on saanud viga.

Tallinnas on busside osavõtul juhtunud liiklusõnnetustest suur osa sellised juhtumid, kus reisijad saavad bussi järsu pidurdamise tõttu kukkudes viga.

Liiklusjärelevalvekeskus saab Tallinna ja Harjumaa elanikelt aeg-ajalt teateid ja kaebusi, mis on seotud ühistranspordisõidukitega. Politsei soovitab sellistel puhkudel helistada kohe telefonil 112 ning teatada, mis toimub, bussiliini number, bussi sõidusuund ning järgida häirekeskuse töötaja juhiseid.

Liikluseeskirjade rikkumisest võib teatada ka hiljem, edastades vastava info Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskusele, kuid siis tasub arvestada, et teid kutsutakse tunnistajana välja.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles