Eesti kaitsevägi taimetoidupäevi korraldada ei kavatse

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kuivtoidupaki sisu.
Kaitseväe kuivtoidupaki sisu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui Soome sõjavägi otsustas hakata sõduritele kaks korda nädalas pakkuma taimetoitu, siis Eesti kaitseväel selliseid taimetoidupäevi siiski kavas ei ole. Nälga ükski lihast loobunud ajateenija siiski ei jää. 

«Oleme juba mõnda aega pakkunud võimalusi silmas pidades taimetoitlastele sobivaid eineid, arvestades, et sõdur on teada andnud, et ta liha süüa ei saa või ei taha,» selgitas kaitseväe pressijaoskonna ülem major Arvo Jõesalu.

«Nendel juhtudel on väeosade toitlustuskompleksid sõdurite jaoks leidnud parima võimaliku lahenduse, et taimetoitu pakkuda. Seni on taimetoidu soovijaid olnud aastas kümne ringis,» lisas ta.

Jõesalu sõnul mindi kaitseväes käesoleva aasta alguses üle uuele toitlustuskorraldusele ehk valikutega menüüle. «Sealhulgas tulid valikusse ka kolm erinevat variatsiooni taimetoidu kuivtoidupakke, mis tähendab, et ka väliõppusel on võimalik pakkuda taimetoitu,» ütles major Jõesalu.

Soome otsus korraldada sõjaväes taimetoidupäevi ajas aga tagajalgadele kaitseministri Jussi Niinisto, kelle sõnul on see ideoloogiline otsus, mis nõrgestab nende kaitsevõimekust.

«Selline sunnitud toitmine näib olevat ideoloogiline otsus. On vana ütlemine, et armee marsib oma kõhu peal. Mitte ükski armee ei saa võidelda läätsesupi või lillkapsapüree peal,» ütles Niinisto Aamulehti ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles