Politsei kasutas taserit, et päästa hooldekodu patsiendi elu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrišokirelv ehk taser.
Elektrišokirelv ehk taser. Foto: Danny Lawson/PA Wire/Press Association Images

Politsei kasutas öösel Valgamaal taserit, et päästa 30-aastase mehe elu.

11. septembri südaöö paiku sai politsei väljakutse Valgamaa hooldekodu töötajalt, et alkoholi tarvitanud 30-aastane patsient vehib maja juures noaga ja on ennast sellega vigastanud, teatas PPA pressiesindaja.

Patrulli saabudes püüti mehega läbi rääkida, kuid ebaadekvaatse jutuga mees vehkis terariistaga edasi, vigastas sellega ennast ja ei allunud korduvatele korraldustele nuga maha panna. Vältimaks sündmuste eskaleerumist nii, et mees endale raskemalt või teistele ümberkaudsetele viga teeks, kasutas politsei mehe peal taserit. 

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et politseile oli varasemast teada mehe taust, mis hõlmas erinevate kuritegude kõrval ka vägivallategusid. Virk märkis, et hiljuti politseivarustusse lisandunud taserid on tõhusad töövahendid, mis aitavad ajakriitilistes olukordades ohtliku inimese tegevuse kiirelt peatada.

«Lisaks ennetab taseri kasutamine raskemaid tagajärgi ning teatud olukordades, nagu ka antud juhul, oli taseri kasutamine end noaga vigastada püüdnud mehe jaoks elupäästev. Meedikud veendusid, et mees taastus elektrišokist mõne hetkega, ta viidi esialgu kainenema ning sealt edasi kinnisesse raviasutusse,» rääkis politsei operatiivjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles