Ants Nõmper: puudulikud seadused teevad ravivea vaidluses patsiendi olukorra raskemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti töölaud.
Arsti töölaud. Foto: SCANPIX

Patsient on ravivigasid puudutavate kohtuvaidluste puhul kindlasti halvemal positsioonil kui haiglad, seda paljuski ravivea definitsiooni puudumise tõttu, ütles Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmper ETV saates «Suus puhtaks».

Seekordses saates arutati, mis on raviviga ja millistes ravivaldkondades seda enim esineb ning mis kaitseb ravivea korral patsienti ning mis kaitseb arsti.

Ants Nõmper tõdes, et advokaadile on praegu kohtuvaidluses mugavam esindada haiglat kui patsienti. «See on seaduse regulatsioon ja seda tuleks muuta tegelikult,» märkis ta.

Advokaat märkis, et ravivea definitsiooni pole olemas ning ka juristid ei ole ette valmistatud selleks, et aru saada, kui isegi arstid ei saa aru. «Aga vaidlused lahenevad niimoodi, et kohtusse tuleb arst-ekspert, kas raviviga on toime pandud või mitte,» kirjeldas Nõmper praegust olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles