ELi paipoissi ootab kodus ees lahing (1)

Vassilis Nedos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ja Makedoonia nimeleppe vastased kähmlesid 8. septembril Thessalonikis Maailma Majandusfoorumi avamise ajal politseinikega.
Kreeka ja Makedoonia nimeleppe vastased kähmlesid 8. septembril Thessalonikis Maailma Majandusfoorumi avamise ajal politseinikega. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Kui keegi oleks 2008. aastal Kreekas väitnud, et vasakpoolsest erakonnast Syriza võrsunud Alexis Tsiprasest, kel toona oli eluaastaid 34, saab järgmise kümnendi kõige kauem teeninud valitsusjuht, oleks ta tõenäoliselt välja naerdud.

Kuigi kreeklased ei ole asjade seisuga rahul, pälvis Alexis Tsipras hurjutamisest hoolimata Euroopa juhtidelt kiidusõnu. EL näeb Tsiprast kui näidet endise isepäise juhi taltsutamisest ja Euroopa pingile toomisest, ning ajal, mil üle kogu kontinendi tõstavad pead populistlikud jõud, on Euroopa priimuseks muutumine paljude silmis kiiduväärne tegu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles