Tsipras lubas Kreeka ratsionaliseerida

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras tõi eile Strasbourgis europarlamendi liikmete ees esinedes välja paralleeli neoliberalismi ja paremäärmuslaste vahel: mõlemad on tema jutu järgi Euroopale ohtlikud.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras tõi eile Strasbourgis europarlamendi liikmete ees esinedes välja paralleeli neoliberalismi ja paremäärmuslaste vahel: mõlemad on tema jutu järgi Euroopale ohtlikud. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Kuigi siiani töötab sama europarlamendi koosseis, oli Kreeka peaministri Alexis Tsiprase eilne kohtumine Strasbourgis nende täiskoguga kui negatiiv sellest, kuidas koheldi vastselt võimule tulnud vasakpoliitikut aastal 2015.

Oma kaasmaalastelt kuulis Alexis Tsipras teravusi nii vasakult kui ka paremalt. Näiteks Euroopa Konservatiive ja Reformiste esindanud Notis Mariase sõnul sarnanes Kreeka valitsusjuhi jutt tema eelkäija, konservatiivist endise peaministri Antonis Samarase omaga.

«Kreeka on sotsiaalne surnuaed. Meil on miljoneid vaeseid inimesi,» arvustas Marias. «Meie noored emigreeruvad, pensionid kahanevad, meie palgad on näljapalgad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles