Nordecon ehitab 5 miljoniga teejupi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee pindamine. Pilt on illustratiivne.
Tee pindamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nordecon ehitab Tallinn-Luhamaa maanteel asuvale Pikknurme-Puurmani 4,5 kilomeetrisele teelõigule möödasõidualad. Tööde maksumus on 4,77 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

«Pikknurme-Puurmani lõigule ehitatavate 2+1 möödasõidualade eesmärk on liiklusohutuse taseme tõstmine. 2+1 möödasõidualad võimaldavad tiheda liiklusega teel, nagu seda on Tallinna-Tartu maantee, ohutumaid möödasõite, lühendavad inimeste teeloleku aega ning kindlasti aitavad vähendada ka liiklusstressi,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Ando Voogma.

«Ehitustööde käigus laiendame ja uuendame olemasoleva tee muldkeha, rajame kompleksstabiliseeritud kihi ning ehitame välja 3-kihilise asfaltbetoonkatte. Parandatakse kogu teelõigu veerežiimi. Muu hulgas paigaldatakse uuele teelõigule 5 kilomeetri ulatuses ulukitara ja ligi 500 meetri ulatuses välisvalgustust,» selgitas Voogma.

Ehitustööd kestavad 12 kuud, millele lisandub tööde tehnoloogiline paus. Teelõigu peaprojekteerija on Skepast&Puhkim OÜ ning projekti on korrigeeritud Reaalprojekt OÜ poolt, omanikujärelevalvet teostab Sweco EST OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles