Galerii. Vaata Ahhaa teaduskeskuse esise platsi ideevõistluse tugevamaid töid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus tegutsev Ahhaa teaduskeskus kuulutas suve keskel välja ideevõistluse loomaks interaktiivse kunstiteose, mis hakkaks keskuse peasissekäigu ees platsil pakkuma avastamisrõõmu ja ahhaa-elamusi. Nüüd on konkurss lõppenud.

Ideevõistlusele laekus 13 ideed. Žürii tunnistas neist võitjaks Kristian Taaksalu ja Liina Soosaare idee «Tihnik». Teist kohta jäid jagama Pärt Ojamaa «Helicone» ning Andres Kuura «Elupuu». Kolmandale kohale jäi Svetlana Saikina idee «Armilla ja planeedid». Maastikuarhitektuuri eripreemia anti Erik Kalde kavandile «Ante Iuventum».

Teaduskeskuse juhatuse liikme Pilvi Kolgi sõnul jäi Ahhaa tulemustega väga rahule. «Kindlasti võtame premeeritud tööde autoritega ühendust, et koos Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonnaga platsile sobiv lõpplahendus välja töötada,» selgitas ta.

Esimese koha võitjaid premeeriti 1000 euroga, teisele kohale jõudnute vahel läks jagamisele 500 eurot ja kolmanda koha omanikku auhinnati Ahhaa aastapääsmega.

Praeguse plaani kohaselt peaks plats täiustatud väljanägemise saama järgmise aasta suvel või sügisel.

Vaata paremaid ideekavandeid galeriist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles