Popi ja Huhuu tekitavad Karlova teatris naeru koos pisaratega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popi (Helen Rekkor) vaatab, kuidas Huhuu (Rauno Kaibiainen) lõhub isanda ajalehte.
Popi (Helen Rekkor) vaatab, kuidas Huhuu (Rauno Kaibiainen) lõhub isanda ajalehte. Foto: Sille Annuk

Isand (Merle Jääger) on lahkunud. Temast lauale jäänud ajalehte lugeda üritanud koer Popi (Helen Rekkor) tõmbab sellest kogemata tükikese. Kui aga ahv Huhuu (Rauno Kaibiainen) saab lehe endale, jätab ta sellest terveks ainult ühe lehekülje. Friedebert Tuglase novelli toob vaatajate ette lavastajana Kati Kivitar. «Popi ja Huhuu ehk Isanda ilmutus» esietendub 15. septembril Karlova teatris.

Popi (Helen Rekkor) vaatab, kuidas Huhuu (Rauno Kaibiainen) jätab terveks lehekülje, millel on USA presidendi Donald Trumpi suur portree.
Popi (Helen Rekkor) vaatab, kuidas Huhuu (Rauno Kaibiainen) jätab terveks lehekülje, millel on USA presidendi Donald Trumpi suur portree. Foto: Sille Annuk

Tunni ja 20 minuti jooksul ei ütle näitlejad sõnagi, kuid lavastus on siiski kõnekas. Selles teemad on võim ja selle kadumine, kord ja kaos, aga ka uusarenduse sissetungimine puitasumisse.

Lavastaja sõnul on Tuglase novell lavastusest apokalüptilisem ja morbiidsem. «Meil on naer läbi pisarate ja pisarad läbi naeru, on traagiline ja koomiline ja halearmas sinna juurde,» ütles Kivitar.

Lavastaja lisas, et tema käest on küsitud, kas see ahvikese ja koerakese lugu on lastele. «See ei ole lastele, vaid on täiskasvanutele,» ütles ta. «Noored vaatajad ei loe lavastusest kõiki kihte välja, kuigi ka neil on seda kindlasti tore vaadata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles