Pirita Kose lasteaed sai uued ruumid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Pirita Kose lasteaia uus kaheksale rühmale mõeldud lasteaiahoone, kus on kohti 176 lapsele.

Kose tee 58 asuvas hoones on ka Lehola Keskkonnahariduskeskuse õppeklass.

«Lasteaiakohtade defitsiit Pirita piirkonnas on saanud leevendust. Oluline on ka see, et lasteaed tegutseb nii meeldivas keskkonnas,» sõnas Tallinna linnapea Taavi Aas.

Uus lasteaed ehitati olemasoleva lasteaia kinnistule. Seni kahes väiksemas hoones tegutsenud lasteaed sai endale ühe suurema ja kaasaegsema hoone koos suure õuealaga. Varem vaid nelja rühmaga lasteaed sai nüüd kaheksa moodsalt sisustatud rühmaruumi koos kõigi vajalike abiruumidega, võimlemis- ja muusikasaali, kaks tegevustuba lastele ning mugavad tööruumid personalile.

Õppeklassi näol on tegu on juba aastaid tegutsenud Lehola Keskkonnahariduskeskuse filiaaliga. Keskus saab valgusküllase toa, kus viibides tundub, nagu asuksid keset suurt metsa – kolmest küljest näeb maja ümbritsevaid puid. Keskusel on juba ette valmistatud mitu haridusprogrammi, mida pakutakse kõikidele lasteaedadele, kes seda soovivad.

Pirita Kose Lasteaia ehitushanke võitis kolme ettevõtte ühispakkumus (Pro Ehitus OÜ, Haart Ehitus OÜ ja KRTL OÜ). Ehitise maksumus on ligi 3,2 miljonit eurot, millele lisandusid projekteerimine, liitumistasud tehnovõrkudega ja sisustamine. Kokku kujunes uue lasteaia maksumuseks 3,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles