Tripoli lennujaam suleti raketirünnaku tõttu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketirünnak Tripoli lennujaamale.
Raketirünnak Tripoli lennujaamale. Foto: twitter.com

Liibüa pealinna Tripoli ainus töötav lennujaam suleti viis päeva pärast taasavamist raketirünnaku tõttu.

Kokku tulistati Tripoli lähistel asuva Mitiga rahvusvahelise lennujaama pihta vähemalt kolm raketti. Keegi rünnakut omaks ei ole võtnud.

Lennud on suunatud ümber Misrata lennujaama 200 kilomeetrit pealinnast idas, teatas Tripoli lennujaama allikas.

Mitiga lennujaam taasavati reedel pärast nädalast pausi, mille põhjustasid jätkuvad relvakokkupõrked Tripolis ja selle ümbruses.

Alates 27. augustist on linnas kokkupõrgetes hukkunud vähemalt 63 inimest ja viga saanud 159, peamiselt tsiviilisikud.

4. septembril väljakuulutatud relvarahu on üldiselt pidanud, kuid pealtnägijad teatasid eile öösel kokkupõrgetest pealinna lõunaosas.

Tuhanded perekonnad on pagenud vägivalla eest lähedalasuvatesse linnadesse või otsinud peavarju teistes Tripoli linnaosades. Mitu raketti tabas Mitiga lennuvälja ka eelmisel kuul.

Alates diktaator Muammar Gaddafi kukutamisest 2011. aastal on Liibüa pealinn muutunud rivaalitsevate relvarühmituste lahingutandriks.

Liibüa ühtsusvalitsusel GNA-l pole õnnestunud oma armeed luua ja see sõltub julgeoleku tagamisel erinevatest omakaitseüksustest.

Riigi idaosas Tobrukis paiknev valitsus, mida toetab mõjuvõimas erukindral Khalifa Haftar, GNA-d ei tunnusta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles