Putin ja Xi kinnitasid pannkookidega sõprust (1)

Merili Arjakas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Xi Jinping ja Venemaa president Vladimir Putin haarasid põlled ja hakkasid pannkooke küpsetama.
Hiina president Xi Jinping ja Venemaa president Vladimir Putin haarasid põlled ja hakkasid pannkooke küpsetama. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Täna lõppeb teisipäeval alguse saanud Ida majandusfoorum Vladivostokis, mida Venemaa kasutab Ida-Aasiaga suhete loomiseks. Sellel nädalal Siberis toimuva ühise suurõppusega näitavad Venemaa ja Hiina, et tõlgendavad Ühendriikide käitumist kiusamisena, millele nad koos vastu astuvad.

Foorum andis järjekordse võimaluse suureks mängida Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Hiina presidendi Xi Jingpingi sõprus. Riigipead kohtusid kolmandat korda viimase kolme kuu jooksul ning rõhutasid Hiina-Venemaa poliitilise, julgeoleku- ja kaitsekoostöö tähtsust. Sekka demonstreerisid presidendid ajakirjanikele pannkoogi küpsetamise oskusi ning lasid pliinidel kaaviari ja viina kõrvale hea maitsta.

See on esimene kord, kui Hiina on Putini silmateraks peetaval üritusel esindatud nii kõrgel tasemel. Foorum algatati 2015. aastal, et puhuda elu sisse Vene-Aasia suhetele. Sellest ajast on see muutunud oluliseks enese näitamise kohaks Ida-Aasia riigijuhtidele, kelle seas hoiab kolme järjestikuse osalemisega rekordit Jaapani peaminister Shinzo Abe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles