Raudsaar: europarlamendis heaks kiidetud seadus interneti tavakasutajat ei puuduta (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Autorikaitseseaduse muudatuse heakskiitmine Euroopa Parlamendi poolt tähendab seda, et internetis oleva kaitstud sisu kasutamise eest tuleb kommertskasutajatel lõpuks maksma hakata, ütles Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

«Me saame rääkida sellest, et lõpeb ära vaba ja, ma ütleksin, süüdimatu materjalide kasutamine. Selle eest tuleb maksma hakata. Ei ole ju nii, et ma lähen ajaleheputkasse ja võtan rahata, mis mulle meeldib,» ütles Raudsaar.

Raudsaar rõhutab samas, et mitte keegi ei kavatse keelata materjali kasutamist isiklikuks tarbeks. Uus seadus on suunatud eeskätt erinevate väljaannete uudiseid koos reklaamiga tasuta pakkuvatele agregaatoritele, kes ei maksa teenitud tulult väljaannetele mitte sentigi.

«Mitte keegi ei keela materjali kasutamist isiklikuks tarbeks, samamoodi ka lingi saatmist sõbrale,» kinnitas Raudsaar.

Juulis toimunud hääletusel Euroopa Parlament autorikaitse direktiivi muutmist heaks ei kiitnud ning alates sellest on osapooled lisanud paketti ulatuslikke muudatusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles