Saksa katoliku kirik väljendas häbi seksuaalse ahistamise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku preester. Pilt on illustratiivne.
Katoliku preester. Pilt on illustratiivne. Foto: P Deliss / GODONG / picture-alliance / Godong/Scanpix

Saksa katoliku kirik väljendas kolmapäeval kahetsust laste aastaid kestnud seksuaalse ahistamise pärast.

«Me teame, mis määral seksuaalset ahistamist uuring näitab. See tekitab meis kohkumist ja häbi,» ütles Saksa Piiskoppide Konverentsi esindaja Stephan Ackermann, viidates meediasse lekkinud raportile, milles väidetakse, et aastatel 1946-2014 ründas 1670 vaimulikku Saksamaal seksuaalselt 3677 alaealist.

Kardinal Reinhard Marx esitab Saksa Piiskoppide Konverentsi poolt tellitud raporti ametlikult 25. septembril.

Rohkem kui pooled ohvrid olid ahistamise hetkel 13-aastased või nooremad, kirjutatakse uuringus, mille koostamisel tutvuti 38 000 dokumendiga 27 Saksa piiskopkonnast.

Ainult üks kolmest süüdistatud vaimulikust (566 vaimulikku 1670-st) seisis silmitsi uurimisega kiriku poolt, kirjutas nädalaleht Die Zeit raportile viidates. Suurem osa süüdimõistetutest pääses minimaalse karistuse, näiteks hoiatusega.

Prokuratuur on algatanud juurdluse 38 protsendi süüdistatute suhtes pärast seda, kui ohvrid või nende perekonnad olid esitanud kaebuse politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles