Reformierakonna lubadus: keskmine pension tõuseks järgmise nelja aasta jooksul 200 eurot (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension.
Pension. Foto: SCANPIX

Reformierakonna juhatus kiitis täna heaks valimisprogrammi pensioniteemalised põhilubadused, teatas partei.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas rõhutas, et eakad inimesed peavad elu jooksul tehtud töö eest saama väärika vanaduspõlve. «On tõsi, et pensioniealiste sissetulekud on täna liiga väikesed ja need tuleb saada kiiremini kasvama.»

Reformierakond lubab seada eesmärgiks, et keskmine pension tõuseks järgmise nelja aasta jooksul majanduskasvu toel 200 eurot, et üksi töötavate pensionäride varasemast kõrgem maksustamine lõpetataks ja et üksi elavate pensionäride toetus tõstetaks keskmise kuupensionini. Lisaks lubab Reformierakond taastada põhimõtte, et keskmine pension peab olema tulumaksuvaba.

«Uuringud näitavad, et kõige suuremad probleemid toimetulekuga on neil pensionäridel, kes on jäänud üksi elama. Et nende olukorda leevendada, tahame üksi elava pensionärile 13nda pensioni juurde anda,» selgitas Kallas.

«Pikas perspektiivis seab Reformierakond eesmärgiks, et pensionile mineva inimese keskmine sissetulek oleks pool riigi keskmisest palgast,» seisab teates.

Selleks lubab erakond luua keskkonna, mis motiveerib erinevate säästmisvõimaluste teket, teha võimalikuks maksete vabatahtliku suurendamise teise pensionisambasse ja vähendada tööandja maksukoormat töötaja pensionisambasse panustamisel. Samuti lubab Reformierakond toetada paindlikku pensionile mineku iga, kaotada ära pensionisammaste väljamaksete topeltmaksustamine ning taastada süsteem, kus igaühe töine panus suurendab tulevikus tema pensioni.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles