Colombia sissirühmitus vabastas kuus pantvangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissirühmituse ELN üks komandöre.
Sissirühmituse ELN üks komandöre. Foto: STRINGER / REUTERS

Sissirühmitus Colombia Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) vabastas kolmapäeval kuus inimest, kes rööviti augustikuus, teatas Rahvusvaheline Punane Rist.

"Meie humanitaarkomisjon vahendas täna Chocos kuue inimese vabastamist, keda ELN hoidis pantvangis alates augustist. Me oleme rahul, et nad saavad peagi oma peredega kohtuda," kirjutati organisatsiooni Twitteri kontol.

ELN teatas alles esmaspäeval, et riigi uue presidendi Iván Duque tingimused rahukõneluste taasalustamiseks Kuubal ei ole vastuvõetavad.

Parempoolne Duque andis pärast ametisseastumist 7. augustil marksistlikule ELN-ile kuu aega veenmaks teda, et mässuliste soov relvad maha panna ja tsiviilellu naasta on tõsine.

"Keeldudes tunnustamast oma eelkäija Juan Manuel Santosega saavutatud kokkuleppeid ja seades ühepoolselt vastuvõetamatud tingimused, lõpetab Duque valitsus dialoogi rahulepingu saavutamiseks," teatasid ELN-i läbirääkijad Havannas avalduses.

Mässulised kutsusid alustama rahukõnelusi "edasise viivituseta".

Duque nõudis laupäeval kõneluste alustamise eeltingimusena kõigi ELN-i pantvangide vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles