Neivelt: tselluloositehasest oleks meile rohkem kasu kui Luminori tehingust (17)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Pm

Indrek Neivelti sõnul toob Blackstone'i Luminori enamusosaluse ost statistiliselt suure välisinvesteeringu, kuid mitte sisuliselt, sest vahetuvad vaid omanikud.

Endine Hansapanga juht ja nutipanga Pocopay asutaja Indrek Neivelt ütles, et täna on tehingu mõjust veel vara rääkida, sest on oluline teada, mis saab panga strateegiast, vahendab Äripäev. «Praegu vahetuvad ainult omanikud.»

Neivelt rõhutas, et Blackstone'i Luminori enamusosaluse ost toob statistiliselt suure välisinvesteeringu sissevoolu, kuid sisuliselt siiski välisinvesteeringud ei suurene.

«See, kui kusagil mingit müügitehingut tehakse… majandust mõjutab ikkagi rohkem näiteks tselluloositehas. See loob mingisugust väärtust ja tõstab SKTd, aga see, kui üks pank või tehas või kauplus vahetab omanikku, ei muuda majandusstruktuuri ega midagi,» arutles endine Hansapanga juht.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles