Pildid ja video: Lõuna-Aafrika kaelkirjakud ja elevandid müttasid lumes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias levivad fotod, millel on näha lumisel maastikul liikumas kaelkirjakuid, antiloope ja elevante, sest Aafrika lõunaosas oli lumetorm.

Pilte näinute arvates võisid soojaga harjunud loomad olla üllatunud, sest koos lumega saabus ka suur temperatuurilangus, teatab mirror.co.uk.

Antiloop lumes
Antiloop lumes Foto: Kitty Viljoen/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi Lääne-Kapimaa provintsi mitmes paigas sadas möödunud nädalaõpul ja selle nädala alguses maha kuni 25 sentimeetrit lund, muutes elu seal nii inimestele kui loomadele keeruliseks.

Lumi Lõuna-Aafrikas
Lumi Lõuna-Aafrikas Foto: facebook.com

Meteoroloogide sõnul on lõunapoolkeral varsti kevad ja kindlasti ei osanud keegi oodata, et paigas, kus tavaliselt lund ei ole, hakkab lund sadama.  Temperatuurid on olnud 15 – 18 kraadi ümber, kuid enne lumetormi, selle ajal ja pärast seda oli temperatuur null kraadi juures.

Kaplinnas elava Kitty Viljoeni teatel avanes talle linnast väljas ebatavaline vaatepilt, kui kaelkirjakud ja elevandid üritasid lumes liikuda, tehes seda kohmakalt ja koomiliselt.

Kaelkirjakud lumes
Kaelkirjakud lumes Foto: Kitty Viljoen/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

Sotsiaalmeedias haruldasi pilte näinud ei uskunud oma silmi, kui nägid loomi, keda seostatakse sooja ja päikesega, järsku lumes nagu põhjapoolsetel aladel elavad loomad.

Elevandid lumes
Elevandid lumes Foto: Kitty Viljoen/Caters News / Caters News Agency/Scanpix

Ida-Kaplinna piirkonnas Graaff-Reinetis asuva Glen Harry Game looduskaitseala veebikaamera ette jäid lumes mütanud antiloobid.

Lumi Lõuna-Aafrikas, pildil on antiloobid
Lumi Lõuna-Aafrikas, pildil on antiloobid Foto: facebook.com

Lõuna-Aafrika ilmateadete kohaselt sadas lisaks savannile lund ka mitmes mäestikupiirkonnas. Kui mägedes on seni mõnevõrra lund alles, siis madalamatel aladel on lumi nüüdseks sulanud.

Lõuna-Aafrikas sadas lund, pildil koer lumes
Lõuna-Aafrikas sadas lund, pildil koer lumes Foto: facebook.com

Lääne-Kapimaa provints asub Lõuna-Aafrika Vabariigi edelaosas, olles üheksa provintsi seas oma 129 449 ruutkilomeetriga suuruselt neljas ning 6,6 miljoni elanikuga rahvaarvult kolmas.  Kaks kolmandikku inimestest elab provintsi pealinnas Kaplinnas.

Lõuna-Aafrika Vabariigi Lääne-Kaplinna provints (punasega)
Lõuna-Aafrika Vabariigi Lääne-Kaplinna provints (punasega) Foto: Wikipedia.org

Piirkond on üsna mägine, seal asub mitu looduskaitseala.

Lääne-Kaplinna provints asub Lõuna-Aafrika Vabariigi edelaosas
Lääne-Kaplinna provints asub Lõuna-Aafrika Vabariigi edelaosas Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles