Pussy Rioti liige viidi pärast võimalikku mürgitamist Vene haiglasse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti aktivist Pjotr Verzilov teisipäeval kohtusaalis.
Pussy Rioti aktivist Pjotr Verzilov teisipäeval kohtusaalis. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters / Scanpix

Vene protestirühmituse Pussy Riot aktivist, kes jooksis Venemaal peetud jalgpalli MM-i finaalmängu ajal väljakule, toimetati mürgitussümptomitega haiglasse, teatas täna rühmitus.

Pjotr Verzilov toimetati haiglasse pärast teisipäevast kohtuistungit Pussy Rioti liikmete üle, sõnas mehe tüdruksõber ja aktivist Veronika Nikulšina.

«Ta nägemine hakkas kaduma... Algul pidasime seda kurnatuseks, kuid siis see läks hullemaks ja ta ei suutnud enam rääkida,» ütles Nikulšina raadiojaamale Ehho Moskvõ. «Ta ei tundnud mind enam ära, ta ei reageerinud küsimustele.» 

Varem polnud mehel selliseid probleeme olnud. Varasemas intervjuus ütles Nikulšina, et mehe enda sõnul ei olnud ta uimasteid tarbinud.

Verzilov töötab ka kirjastajana uudisteportaalis Mediazona, mis keskendub Vene vanglasüsteemile.

Nikulšinale, Verzilovile ja veel kahele Pussy Rioti liikmele määrati pärast juulikuist intsidenti Moskva Lužniki staadionil peetud jalgpalli MM-i finaali ajal 15-päevane arest. Protestiaktsiooni eesmärk oli juhtida avalikkuse tähelepanu Vene politsei rikkumistele.

Verzilov viibis teisipäeval kohtuistungil, kus Nikulšina ning veel üks Pussy Rioti liige mõisteti süüdi allumatuses politsei korraldustele. Neile määrati kahepäevane vangistus, mis lahutati juba vanglas veedetud ajast.

Pussy Riot kirjutas Twitteris, et kahtlustab oma liikme mürgitamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles