Taseri kasutamine Valgamaal oli politseile Eestis esmakordne

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taserit demonstreerib Tartu politseinik Siim Sibrits, kes õpetab korrakaitsjatele turvataktikat ja erivahendite kasutamist.
Taserit demonstreerib Tartu politseinik Siim Sibrits, kes õpetab korrakaitsjatele turvataktikat ja erivahendite kasutamist. Foto: Lõuna prefektuur

Ööl vastu teisipäeva kasutas politsei Valgamaa hooldekodu patsiendi päästmiseks esmakordselt Eestis taserit ehk elektrišokirelva. Edukas debüüt annab lootust, et mõnigi elu saab edaspidi säästetud.

Politseinikel tuli Valgamaal taserit kasutada 30aastase hooldekodu patsiendist mehe suhtes, kes vehkis noaga, käitus ettearvamatult ega allunud korduvatele korraldustele relv maha panna. Hooldekodu töötaja ütles kõnes politseile, et patsient vehib maja juures noaga ja on ennast sellega vigastanud.

Patrulli saabudes püüti mehega rääkida, kuid ebaadekvaatse jutuga mees vehkis terariistaga, nüsis sellega jätkuvalt käeveene ning ei allunud korraldustele noast loobuda. Vältimaks sündmuste eskaleerumist nii, et mees endale raskemalt või teistele ümberkaudsetele viga teeks, kasutas politsei mehe suhtes taserit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles