Trump peab Puerto Rico orkaaniohvrite arvu demokraatide vandenõuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Puerto Rico orkaanis kannatanud inimestega kohtumas.
USA president Donald Trump Puerto Rico orkaanis kannatanud inimestega kohtumas. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

Sõltumatute uurijate andmeil hukkus mullu Puerto Ricot tabanud orkaani Maria tagajärjel saarel 2975 inimest, kuid president Donald Trump teatas täna, et nii suur hukkunute arv on Demokraatliku Partei vandenõu.

Mullu Puerto Ricot tabanud orkaani Maria tagajärjel hukkunud inimeste arv on ametlikel andmetel 2975. Trump aga leidis, et see tuleks kahtluse alla seada.

«Puerto Ricot tabanud kahes orkaanis ei saanud surma 3000 inimest,» teatas Trump Twitteris. «Kui mina saarelt lahkusin ehk pärast tormi tabamust, oli neil 6-18 hukkunut.»

«Siis, tükk aega hiljem, hakkasid nad teatama tõeliselt suurtest arvudest nagu 3000. Seda tegid demokraadid, et näidata mind võimalikult halvas valguses,» väitis Trump.

Augustis lõppes kauaoodatud sõltumatu uurimus, mis käsitles Puerto Ricot 2017. aastal tabanud Mariat ja selle tekitatud kahjusid. Uurimuse kokku võtnud raportis öeldi, et Puerto Ricol sai tormi tõttu surma 2975 inimest. Varasematel andmetel oli hukkunuid 64.

Puerto Rico kuberner ütles, et nüüd peetakse raporti arvu ametlikuks hukkunute arvuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles