Tartu õpilaskonverents paneb gümnaasiumiõpilased proovile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri alguses toimub õpilaskonverents.
Oktoobri alguses toimub õpilaskonverents. Foto: Spark Makerlab

Juba 5. oktoobril ootab Tartu südalinnas tegutsev SPARK Makerlab noori Tartu ettevõtlusnädala programmi kuuluvale õpilaskonverentsile «Mina, ettevõtja!». Tasuta üritus saab alguse hommikul kell 10 ning päeva jooksul toimuvad mitmed ettekanded ja praktiline meeskonnakoolitus.

Konverentsi teoreetilise osa juhatab sisse SPARK Makerlabi üks asutajatest ja juhatuse liige Tarvo Metspalu teemaga «Aga mul ju pole aega?!», kus arutatakse tänapäeva kiire elutempoga toimetuleku üle. Kuidas aga ideed teostada, on küsimus, millele annab vastuse energia- ja ressursisäästu konkursil «Negavatt» kolmanda koha saavutanud ning ettevõtluskonkursil «Kaleidoskoop» ökoinnovatsiooni auhinna saanud üliõpilasfirma Poko.

Pärast korraldajate poolt kõikidele osalejatele pakutud sooja lõunasööki astub viimasena üles IT-ettevõtja Rein Lemberpuu, kes on muu hulgas aidanud üles ehitada Playtechi ning kelle eestvedamisel on Tartus käivitatud tehnoloogiafirmadele vajalikke teenuseid pakkuvad sTARTUp HUB ja SPARK. Samuti on Rein Lemberpuul oluline roll Eesti suurima ärifestivali sTARTUp Day korraldamisel.

Ürituse praktilises osas asuvad õpilased end proovile panema lõbusal Rube Goldbergi ahelreaktsiooni tiimikoolitusel. Töötoa üks läbiviijatest, Rakett 69 kogemusega Simo-Jarek Zaranek sõnab, et koolitus annab hea võimaluse üksteist koolivälisel ajal tundma õppida.

«Kui koolis räägitakse enamasti vaid kooliasjadest, siis sellises väljakutses tulevad õpilaste head küljed välja. Lisaks õpivad noored omavahel paremini suhtlema ning probleeme lahendama,» mainib Zaranek. Noormees lisab, et töötoas tekkiv võistlusmoment teeb asja ainult lõbusamaks ning tiimikaptenid saavad mitte ainult juhtimiskogemuse, vaid ka võimaluse enda piire kombata.

Õpilaskonverents on küll tasuta, kuid vajalik on osaluse registreerimine. Kuna üritusele oodatakse terveid klasse, siis vormi täitmine on mõeldud kõikidele õpetajatele või klassijuhatajatele, kelle klassis sirgumas 18–19-aastased ettevõtlikud noored. Kokku on konverentsil vabu kohti sajale õpilasele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles