USA spaa sulges protseduuril HIV-see nakatunud kliendi tõttu uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn vampiirihooldus.
Nn vampiirihooldus. Foto: twitter.com

Terviseametnikud soovitavad Albuquerque spaas «vampiirihooldust» saanud klientidel testida ennast HIV ja teiste verega edasikanduvate haiguste osas, sest ühel kliendil avastatud HIV-d seostatakse spaa vereprotseduuridega.

New Mexico tervishoiuosakond palub spaa klientidel pöörduda haiglatesse, et testida end HIV ning B- ja C-hepatiidi osas.

«On väga tähtis, et kõik, kes läbisid 2018. aasta mais või juunis VIP Spas «vampiirihoolduse» või mõne muu vereprotseduuri, tuleksid Midtowni avaliku tervishoiu kontorisse tasuta nõustamisele ja testimisele,» teatas New Mexico tervishoiuametnik Lynn Gallagher.

Täna spaas läbi viidud uuringud näitavad, et protseduure teostati viisil, mis võimaldavad potentsiaalselt edasi kanda verega levivaid haigusi nagu HIV ning B- ja C-hepatiit.

Spaa osas väljastati tegutsemiskeeld ning asutus suleti.

«Vampiirihooldus» ehk plasmalifting tähendab naha töötlemist nõeltega, mille järel asetatakse välja valgunud veri plasma eraldamiseks tsentrifuugi. Seejärel kantakse toitaineid täis plasma taas nahale, mis peaks nahka noorendama ja soodustama kollageeni tootmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles