Muutuste tuuled: riigiametite teenindussaalid plaanitakse ühendada

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiasutuste maja Narvas.
Riigiasutuste maja Narvas. Foto: Nikolai Andrejev

Riigil küpseb sotsiaalkindlustusameti (SKA) eestvedamisel plaan asuda ühendama üle Eesti  teenuste osutamise saale ja jagama ametnikke, et inimesed saaksid kõik asjad riigiga ühes kohas aetud.

«Riigiametid töötavad praegu selle nimel, et inimesed ei peaks üldse saalidesse kohale tulema, samas peavad kõik üleval eraldi saale. Meil ei ole mõtet luua riigimajasid vaid ametnikele – minu unistus on, et igal ametil ei peaks olema oma isiklikku teenindussaali,» ütles idee autor, sotsiaalkindlustusameti peadirektor Egon Veermäe Postimehele.

Kui mitmel asutusel on teenindussaal näiteks Põlvas, siis on Veermäe hinnangul täiesti mõttetu, et neid peetakse üleval eraldi. Ta viitas sellele, et teenused on kõigil ametitel väga standardiseeritud, süsteemid ja help desk’id töötavad ühtemoodi, seega ei takista miski ühel ja samal ametnikul vastu võtta nii tuludeklaratsioone kui väljastada ID-kaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles