Norra tippsuusataja leidis kummalise viisi, kuidas end hooaja eel ergutada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby rõõmustab
Martin Johnsrud Sundby rõõmustab Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Norra murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby treenib end ka siis, kui ta ei suusata või ei jookse. 33-aastane olümpiavõitja avaldas, et tegeleb pingsa vaimutööga oma rivaale vaadates.

Sellisest treeningmeetodist sai ta aimu Kristiania ülikoolis. Sundby osales koos abikaasa Marieke Heggelandiga kursusel, mis keskendubki motivatsiooni leidmisele ja elustiilile.

Selleks, et suusataja oleks ka ise maksimaalselt motiveeritud, soovitati tal panna oma konkurentide fotod öökapile. Nõnda olid tema voodi kõrval pikalt fotod ja artiklid tema konkurentidest Dario Colognast ja Petter Northugist.

Kuid see pole veel kõik. Nüüd on Sundby pildid vahetanud veelgi tulisemate ja vihasemate suusatajate vastu, venelaste vastu.

«Venelaste pildid öökapil on midagi, mis aitavad mul hommikul energiat üles saada,» sõnas Sundby kavala naeratuse saatel NRK-le. Täpsemalt on ta oma magamistuppa toonud Aleksandr Bolšunovi, Sergei Ustjugovi ja Deniss Spitsovi fotod.

Kuigi venelasi on saatnud dopinguskandaalid, arvab Sundby, et just venelasi peab tuleval hooajal kartma. «Ilusate venelaste nägude vaatamine teeb hommikuti imesid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles