Turistid, geid või GRU agendid? Novitšoki-mehed käisid enda sõnul turismireisil (9)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Närvimürgirünnaku eest Suurbritannias süüdistuse saanud Ruslan Boširov (vasakul) ja Aleksandr Petrov mängisid Vene propagandatelevisioonis lollikesi.
Närvimürgirünnaku eest Suurbritannias süüdistuse saanud Ruslan Boširov (vasakul) ja Aleksandr Petrov mängisid Vene propagandatelevisioonis lollikesi. Foto: TASS/Scanpix

Vene propagandakanalitel on käed-jalad tööd täis, üritades musta valgeks rääkida ning õigustada Sergei ja Julia Skripali mürgitamises süüdistatavate, arvatavate Vene sõjaväeluure (GRU) agentide selgitusi, mis kõlasid pehmelt öeldes naeruväärselt.

Kui Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovi pajatused kokku võtta, siis on meeste lugu järgnev: kaks täiesti tavalist toidulisandite müüjat võtsid ilma igasuguse tagamõtteta ette neli tundi kestva 2500-kilomeetrise lennusõidu Venemaa pealinnast Suurbritanniasse. Kõik lihtsalt selleks, et näha kuulsat provintsikatedraali, aga kuna oli sadanud veidi lörtsi, siis jätsid nad läbimata viimase kilomeetri, mis neid reisi eesmärgist lahutas, ja läksid selle asemel tagasi Londonisse.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles