Saksa minister: natsionalism on poliitiliste probleemide ema (41)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Heiko Maas.
Saksamaa välisminister Heiko Maas. Foto: Alexander Shcherbak / Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Saksamaa välisminister Heiko Maas kutsus poliitikuid üles kaitsma ühtset Saksa ühiskonda, mille üks osa ja väärtus on migrandid.

«Me ei tohi väsida sidususe kaitsmisest meie ühiskonnas,» ütles välisminister erakonnakaaslastele Saksamaa Sotsiaaldemokraatlikust Parteist (SPD). 

Maas lisas, et sidusa ühikonna kaitsmiseks on vaja mõistmist ja dialoogi ning kutsus kõiki üles seisma vastu demokraatia jaoks vaenulikele rünnakutele, sest vaid nii saab integratsioon õnnestuda.

Välisministri sõnul on migrandid väärtuslik osa Saksa ühiskonnast.

«Mitte migratsioon, vaid natsionalism on kõigi poliitiliste probleemide ema,» ütles Maas ja lisas, et seda suundumust on näidanud riigid, kus on pead tõstnud autokraatia ja pluralism on mahasurutud. 

«Sellised arengud ei ole midagi vähemat kui rünnak meie liberaalse demokraatia, austuse ja tolerantsi vastu,» lisas minister. 

Maasi sõnul on soov võidelda ülemaailmsete probleemidega siseriiklikul tasemel naiivne. 

«Me vajame rahvusvahelist ideed ja mitmepoolset koostööd, kui me tõesti tahame migratsioonist lähtuvate väljakutsetega tegeleda,» ütles välisminister.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles