Kontaveit sai teada esimese vastase Tokyo tippturniiril

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on tänavu Kristina Mladenovicist korra juba jagu saanud.
Anett Kontaveit on tänavu Kristina Mladenovicist korra juba jagu saanud. Foto: THOMAS KIENZLE / AFP / Scanpix

Anett Kontaveit kohtub Tokyo tenniseturniiri avaringis maailma edetabelis 48. kohal oleva prantslanna Kristina Mladenoviciga.

25-aastane Mladenovic kerkis mullu maailma edetabelis kümnendale reale, jõudes Prantsusmaa lahtistel veerandfinaali. Aasta lõpp läks prantslannal aga aia taha ja ka tänavu pole tal pärast jaanuaris Peterburi turniiril finaali jõudmist suurt midagi ette näidata. Austraalia ja Prantsusmaa lahtistel kaotas Mladenovic avaringis, Wimbledonis jäi kolmandas ringis alla Serena Williamsile ning on pärast seda võitnud viie turniiri peale vaid kolm mängu. US Openi teises ringis pidi ta tunnistama Carla Suarez Navarro paremust.

Kontaveit ja Mladenovic on varem kohtunud kaks korda ning mõlema juhul on peale jäänud eestlanna. Kuus aastat tagasi võitis Kontaveit Kopenhaagenis 6:1, 6:7 (6), 6:3 ning tänavu aprillis Stuttgardi turniiril maratonmängus 5:7, 7:6 (3), 7:6 (5).

Ligi 800 000 dollari suuruse auhinnafondiga Tokyo turniiril on parim asetus maailma teisel reketil Caroline Wozniackil. Maailma esikümne mängijatest on kohal veel Caroline Garcia (4.), Naomi Osaka (7.), Karolina Pliškova (8.) ja Sloane Stephens (9.). Kontaveidi ja Mladenovici kohtumise võitja mängib teises ringis tšehhitari Barbora Strycoa (WTA 25.) või kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse pääsejaga. Kolmandas ringis võib aga vastaseks tulla äsjane US Openi võitja Osaka. Põhiturniiri mängud algavad esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles