Galerii: Kirt pani isa mälestusvõistlusel suurepärasele hooajale ilusa punkti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Odaviskaja Magnus Kirt tõmbas karjääri kõige edukamale hooajale joone alla koduses Tõrvas isa Peeter Kirdi mälestusvõistlusel. Kirt viskas parimal katsel oda 85.20 ja püstitas sellega Tõrva staadioni uue rekordi.

Päev algas lastevõistlusega, kus võisteldi kolmevõistluses (60 meetri jooks, pallivise ja kaugushüpe). Sel aastal sündis ka noorte seas 11 aasta osavõturekord, sest mõõtu olid võtmas 155 noort sportlast lähemalt ja kaugemalt.

Peeter Kirdi mälestusvõistlusel võisteldi odaviskes, kuulitõukes ja kettaheites. Tõrvast pärit Kirt, kes viskas ka Tõrva Gümnaasiumi staadioni rekordi ja ühtlasi võitis võistluse, ütles, et tal on hea meel hooaeg lõpetada just kodulinnas. «Oli rõõm jälle tunda kaasaelamistunnet ja toetust, mida tundsin Tõrva elanike poolt ka Berliini EMil, kui rahvas kogunes Tõrva keskväljakule ja mulle kaasa elas,» lausus Kirt. Teise koha sai Tanel Laanmäe (77.00) ja kolmanda Erki Lepik (73.61).

Tõrva vallavanem andis kohale tulnud Gerd Kanterile üle ka Tõrva sõbra tiitli, sest Kanter on aastaid käinud Tõrva kergejõustikupäeval võistlemas.

Naiste odaviske võitis tulemusega Lina Muze (59.09), teise koha sai Marcella Liiv (52.19) ja kolmanda koha Mirell Luik (51.79). Kettaheite võitis Martin Kupper (59.23), teiseks jäi Kristo Galeta (50.78) ja kolmanda koha sai Fred Vali (45.71). Kuulitõuke võitis Fred Vali (15.67), teiseks jäi Rait Sinijärv (14.47).

Peeter Kirdi mälestusvõistlusel osalesid kuulitõukes Jander Heil, Rait Raju, Erki Mitman, Ralf Robert Peebo, Rait Sinijärv, Fred Vali ja naiste arvestuses Laura Trašanov ja Kätlin Piirimäe. Kettaheites võistlesid Kevin Genro Paas, Martin Kupper, Mikk Mihkel Arro ja Priidu Niit ning naistest Kätlin Tõllasson, Berit Tugi ja Hanna Maria Kupper. Meeste odaviskes astusid võistlustulle Magnus Kirt, Tanel Laanmäe, Mikk Mihkel Arro, Erki Lepik, Erki MItman ja Ergo Tamm ning naistest Lina Muze (Läti), Marcella Liiv, Gedli Tugi, Mirell Luik, Margit Kalk ja Kadi Kaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles