Video: kohtunikud tegid jälle Golovkinile liiga? Suur tiitlimatš lõppes mehhiklase võiduga!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canelo Alvarez (vasakul) and Gennadi Golovkin.
Canelo Alvarez (vasakul) and Gennadi Golovkin. Foto: Joe Camporeale / USA TODAY Sports

Läinud ööl Las Vegases toimunud keskkaalupoksi tiitlimatš Kasahstani esindaja Gennadi Golovkini ja mehhiklase Canelo Alvarezi vahel kujunes punktidemänguks.

Kui eelmisel aastal hindasid kohtunikud samade meeste omavahelist vastasseisu viigiga, siis sedapuhku otsustasid õigusemõistjad, et tulemusega 115:113, 115:113, 114:114 sai keskkaalu WBA, WBC ja IBO meistrivööd endale 28-aastane Alverez. 

Kui kohtuniku Glenn Feldmani (114:114) hinnangul oleks pidanud tiitlimatš lõppema ka seekord viigiga, siis Dave Moretti ja Steve Weisfeld (mõlemad 115:113) andsid mehhiklasele napilt rohkem punkte ja need määrasid ka võitja.

Paljude ekspertide arvates oleks pidanud selle aasta matš lõppema aga Golovkini võiduga või äärmisel juhul viigiga. Eelmisel aastal peetud matši punktid pakkusid samuti rohkelt kõneainet. 

Alvaerzist kaheksa aastat vanem Golovkin, kes teenis profikarjääri esimese kaotuse, polnud õigusemõistjate otsustega rahul ja pärast matši kommentaare ei jaganud. Alvarez sõnas aga enesekindlalt, et niimoodi pidigi minema ja tema oli selgelt parem ja võitis matši kindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles