Volker: USA kaalub täiendavat relvaabi Ukrainale (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriesindaja Ukraina küsimuses Kurt Volker.
USA eriesindaja Ukraina küsimuses Kurt Volker. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Ühendriikide eriesindaja Ukraina küsimustes Kurt Volker ütles eile, et Washington kaalub täiendavat relvaabi Ukrainale, kelle sõjavägi võitleb Donbassis separatistide ja Vene vägedega.

USA presidendi Donald Trumpi valitsus muutis tänavu eelmise administratsiooni poliitikat ja otsustas hakata tarnima Ukrainale surmavat kaitserelvastust. Praeguseks on Ühendriigid Ukrainale müünud üle 200 tankitõrjeraketi Javelin.

Volker ütles Kiievis Jalta Euroopa strateegiakonverentsil (YES), et Ukraina on viimastel aastatel oma kaitsevõimet tugevdanud, ent olukord pole täiuslik.

«Nende võimetes on endiselt mõned lüngad ja kus iganes need on, oleme valmis istuma maha ja rääkima ukrainlastega, mida nad vajavad,» sõnas Volker.

«Nad saavad osta asju meie välismaale mõeldud sõjatehnika müügi protseduuri kaudu,» lausus eriesindaja.

Volker kritiseeris ka separatistide novembriks väljakuulutatud valimisi isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikides, nimetades seda täiesti ebaseaduslikuks ettevõtmiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles