Video: Taifuun Mangkhut on põhjustanud Hongkongis kaose

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Mangkhut jõudis Hongkongi.
Taifuun Mangkhut jõudis Hongkongi. Foto: EPA / Scanpix

Taifuun Mangkhut liikus täna üle Hongkongi Mandri-Hiina suunas, vigastades üle saja inimese.

Selle aasta võimsaim torm põhjustas eile Filipiinidel üleujutusi ja maalihkeid ning nõudis vähemalt 49 inimelu. Pärast Filipiinide ületamist võttis Mangkhut suuna Hiina mandriosale, tiheda asustusega Hongkongile ja Lõuna-Hiinale.

Hongkongi meteoroloogid on kuulutanud välja hädaolukorra. Mangkhuti tuulekiirus ulatub võimude teatel 230 kilomeetrini tunnis.

Taifuun langetas Hongkongis puid, purustas kõrghoonete aknaid ja on põhjustanud mitmes linnaosas üleujutusi. Hongkongi mereäärsetest kaluriküladest on evakueeritud sadu inimesi. Peaaegu kõik saabuvad ja väljuvad lennud linnast on tühistatud.

Hawaiil asuva taifuunihoiatuskeskuse andmeil on Mangkhut supertaifuun, mille tuulte tugevus on võrdväärne Atlandi ookeani viienda kategooria orkaaniga.

Filipiinide Luzoni saare põhjaosas ujutas torm üle suured põllumaad vahetult enne lõikust. Filipiinide ajaloo kõige ohvriterohkeim taifuun Haiyan nõudis aastal 2013 rohkem kui 7350 inimese elu.

Taifuun Mangkhut on jõudmas Hiina Guangdongi provintsi.
Taifuun Mangkhut on jõudmas Hiina Guangdongi provintsi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Hiina kaguosast Guangdongi provintsist evakueeriti taifuuni Mangkhut teelt üle 2,45 miljoni inimese, teatas riigimeedia täna.

Guangdongi meteoroloogiajaama teatel oli täna õhtu seisuga sadamasse tagasi kutsutud pea 50 000 kalalaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles