Saksa politseioperatsioonis sai viga üheksa keskkonnaaktivisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioonis sai viga üheksa keskkonnaaktivisti.
Politseioperatsioonis sai viga üheksa keskkonnaaktivisti. Foto: EPA / Scanpix

Saksamaal sai politseioperatsioonis vigastada üheksa keskkonnaaktivisti, kes protestisid söekaevanduse laiendamise vastu Hambachi metsas, teatas korrakaitse täna.

Politsei arreteeris kokku 34 aktivisti, kes olid varjunud puuonnidesse ja blokeerisid kaevanduse laiendamist Belgia ja Hollandi piiri lähistel asuvas metsas.

Ligi 4000 politseinikku saadeti eemaldama umbes 60 puuonni, millest mõned on ehitatud kuni 25 meetri kõrgusele puu otsa.

Politsei asus eemaldama Hambachi metsa ehitatud puuonne.
Politsei asus eemaldama Hambachi metsa ehitatud puuonne. Foto: Michael Trammer / imago/Michael Trammer / Scanpix

Metsas algas protest 2012. aastal. Seni vaatasid kohalikud võimud sellele läbi sõrmede, aga nüüd viitavad nad metsatulekahju ohule ja nõuavad protesti viivitamatut lõpetamist.

Aktivistid on vastu energiafirma RWE karjääride laiendamisele ning metsa maha raiumisele.

RWE teatel alustatakse oktoobri keskpaigas raiet, mille käigus võetakse  maha umbes pool 200 hektari suurusest Hambachi metsast. Mets kuulub RWE-le, mis tahab kaevandada piirkonnas pruunsütt.

Meeleavaldus metsaraie vastu.
Meeleavaldus metsaraie vastu. Foto: Bernd Lauter / imago/CoverSpot / Scanpix

Aktivistide sõnul ohustab metsaraie Hambachis haruldasi ja kaitsealuseid looma- ja taimeliike. Samuti on nad vastu odava, ent keskkonnakahjuliku söe kasutamisele.

Saksamaa tahab minna rohkem üle taastuvenergiale, kuid jätkuvalt sõltub suuresti fossiilkütustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles