Lõuna-Eesti ettevõtja: äärmiselt rumal aktsiisipoliitika on Eesti kaheks löönud (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholiaktsiisi tõusu tulemusel on lõunaeestlased hakanud iganädalaselt Lätis käima.
Alkoholiaktsiisi tõusu tulemusel on lõunaeestlased hakanud iganädalaselt Lätis käima. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Valgamaal Aakre kandis tegutsev ettevõtja Silver Laks heidab Eesti poliitikutele ette rumalat aktsiisipoliitikat, mis on jaganud Eesti kaheks piirkonnaks, kus Tartust lõunapoole jääjad viivad juba iganädalaselt oma raha Lätti.

«Kui Eestist risti joon Tartu kohalt läbi tõmmata, siis kõik, mis jääb sellest joonest lõunapoole, selle osa rahvas käib uskumatutes kogustes Lätis ostlemas,» kirjutab Laks, kelle suurim etteheide Eesti poliitikutele on «äärmiselt rumal aktsiisipoliitika», portaalis Edasi.org.

Tema sõnul sõidavad inimesed pea iga nädalavahetus Lätti kaubareisile, kus otsetakse nii ehitusmaterjale, kütust, süüa kui ka juua, sest kõik need kaubad on lõunanaabri juures odavamad. «Lätis juba poemüüjadki osades kohtades on kas eestlased või oskavad eesti keelt,» märgib ettevõtja.

«Samas piiriäärses Eesti osas elu kiratseb, sest kõigil on lihtsam üle piiri silgata ja kogu vajaminev sealt võtta,» nendib Laks, kellele tundub, et otsustajad peidavad pea liiva alla ja teevad näo, et kõik on okei.

Loe lähemalt, kuidas on elu väljaspool Tallinna, portaalist Edasi.org.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles