Manafort valis valge lipu ja viskas presidendi tulle (3)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Trumpi kampaaniaülem Paul Manafort selle aasta veebruaris Washingtoni ringkonnakohtust väljumas. FOTO: Yuri Gripas/reuters/scanpix
Endine Trumpi kampaaniaülem Paul Manafort selle aasta veebruaris Washingtoni ringkonnakohtust väljumas. FOTO: Yuri Gripas/reuters/scanpix Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort nõustus eriuurija Robert Muelleriga Venemaa-juurdluses koostööd tegema.

Kokkuleppemenetlus oli suurejooneline triumf Muellerile, kel on nüüd koostöövalmis tunnistaja Trumpi 2016. aasta valimiskampaania siseringist.

Manafort nõustus ametivõimudega koostööd tegema vastutasuks selle eest, et viimased loobusid viiest talle esitatud süüdistusest – kokku on neid süüdistusi seitse. Kokkuleppe järgi on ta kohustatud osalema Muelleri meeskonna intervjuudel ja nõupidamistel, andma neile üle kõik uurimist puudutavad dokumendid ja kõigil uurimist puudutavatel istungitel tunnistusi andma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles