Brasiilia presidendikandidaat viidi madalama astme intensiivravisse

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia presidendikandidaat Jair Bolsonaro augusti lõpus Porto Alegres kampaaniaüritusel.
Brasiilia presidendikandidaat Jair Bolsonaro augusti lõpus Porto Alegres kampaaniaüritusel. Foto: Reuters/ScanPix

Brasiilia

Brasiilia noarünnaku üle elanud parempopulistist presidendikandidaat Jair Bolsonaro viidi pärast teist operatsiooni haiglas madalama astme intensiivraviüksusesse, teatasid arstid.

Bolsonarole tehti 12. septembril soolestikus tekkinud ummistuse tõttu teine operatsioon pärast 6. septembri noarünnakut Minais Geraisi osariigis.

Rünnakus said viga 63-aastase presidendikandidaadi maks, kopsud ja soolestik ning ta kaotas umbes 40 protsenti oma verest. Talle tehti pärast haiglasse viimist operatsioon.

São Paulo Albert Einsteini haigla arstid teatasid pühapäeval, et Bolsonaro on viidud madalama astme intensiivraviüksusesse. Arstide sõnul on Bolsonaro "heal taastumisrajal, palavikku ei esine", kuid teda toidetakse jätkuvalt veeni kaudu.

Bolsonaro poeg Carlos jagas internetis videot, milles on näha presidendikandidaati haiglakoridorides jalutamas ja meditsiinipersonaliga nalja viskamas.

Brasiilia presidendivalimiste esimene voor peetakse 7. oktoobril ning on tõenäoline, et Bolsonaro ei saa enne valimisi haiglaravi tõttu kampaaniarajale naasta.

Bolsonaro on pärast endise vasakpoolse presidendi Luiz Inácio Lula da Silva diskvalifitseerimist valijate seas populaarseim kandidaat. Ühe viimase uuringu andmeil toetab Bolsonarot 24 protsenti valijaist, kes plaanivad valima minna. Tema lähim rivaal on vasaktsentrist Ciro Gomes, kelle toetus küündis 13 protsendini.

Bolsonaro on kongresmen ja endine armeekapten, kes on lubanud täita oma valitsuse endiste ja praeguste sõjaväelastega. Tema lubadused korruptsiooni ja kuritegevuse vastu võidelda on viinud ta arvamusuuringutes teisele kohale, kuigi vaid 20 protsendiga häältest. Teda on samas tabanud ka terav kriitika seoses aastate vältel tehtud hulgaliste rassistlike, seksistlike ja homofoobsete kommentaaridega. Bolsonaro nimetas augusti alguses oma asepresidendikandidaadiks reservkindral Antônio Hamilton Mourão.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles