Briti politsei välistas Novitšoki kahe inimese haigestumise põhjusena

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabisõidukid pühapäeval Suurbritannias Salisbury linnas Prezzo restorani juures.
Kiirabisõidukid pühapäeval Suurbritannias Salisbury linnas Prezzo restorani juures. Foto: PA Wire / SCANPIX

Suurbritannia

Briti politsei teatas esmaspäeval, et miski ei viita sellele, et kaks pühapäeval Salisbury linna restoranis haigestunud inimest puutusid kokku närvimürgiga Novitšok.

Briti politsei isoleeris pühapäeval osa Salisburyst, kus märtsis mürgitati närvimürgiga endine Briti-Vene topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar, sulges mõned tänavad ja saatis kohale ohtlike ainete ekspertrühma ettevaatusabinõuna vastuseks "meditsiinilisele vahejuhtumile" ühes linna Itaalia restoranis.

"Hiljutiste sündmuste tõttu linnas ja seoses murega, et paar puutus kokku teadmata ainega, kasutasid kõik päästeteenistused äärmiselt ettevaatlikku lähenemist," teatas Wiltshire´i politsei avalduses.

"Me saame nüüd kinnitada, et mitte miski ei viita sellele, et see aine on Novitšok," teatas politsei.

Korrakaitsjate sõnul on haiglas läbivaatusel 40. eluaastates mees ja 30. eluaastates naine.

Praegu pole selge, kas toime on pandud mõni kuritegu, teatas politsei ja lisas, et vahejuhtumit ei käsitleta enam tõsisena, kuid uurimistoimingud jätkuvad.

Suurbritannia teatel korraldasid märtsikuise rünnaku Salisburys Vene sõjaväeluureteenistuse (GRU) töötajad, kasutades Nõukogude ajal väljatöötatud närvimürki Novitšok. Moskva eitab seotust mürgitamisega.

30. juunil haigestusid Salisbury lähedal Amesburys Novitšokiga kokku puutudes Dawn Sturgess ja Charlie Rowley. Sturgess suri 8. juulil pärast kokkupuudet pudeliga, mida ta pidas lõhnaõliks. Pudeli leidis ja andis talle elukaaslane Rowley, kes samuti haigestus, kuid on nüüdseks haiglast välja lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles