ERMi näituse kunstimapp pälvis Eesti disainiauhindade konkursil esikoha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Isamaastikud» kunstimapp.
Näituse «Isamaastikud» kunstimapp. Foto: Tuumik Stuudio

Läinud reedel tunnustati Eesti disainiauhindade galal viimase kahe aasta disainiparemikku. Eesti Rahva Muuseumis avatud tekstiilikunstnik Anu Raua vaibanäituse «Isamaastikud» juurde kuuluv kunstimapp pälvis trükiste kategoorias kulla. Disaini lõi Marje Eelma stuudiost Tuumik.

«Kujunduses saime inspiratsiooni varem laialt levinud kunstnikumappidest. Idee teha vaipadest traditsioonilise kataloogi asemel mapp tuli Anu Raualt endalt, kuid olime juba aastaid oodanud võimalust just nimelt kunstniku mappi kujundada,» ütles Marje Eelma.

Kunstimapp sisaldab lisaks Anu Raua eluloole ja viimaste aastate bibliograafiale 40 reproduktsiooni tema tuntud ja veel tundmata vaipadest. Lisaks on mapis seitse mustvalget vaibakavandit, mida saab ise värvida. Kaantele on pealkiri trükitud surutrükitehnikas.

Tekstid vaipade juurde on jutustanud või kirjutanud Anu Raud. Lisaks on tekstide koostamisel kasutatud Jaane Tammiste diplomitööd «Anu Raua loomingu lätted» (TÜ Viljandi kultuuriakadeemia 2012). Mapi koostas näituse kuraator ja produtsent Reet Mark (ERM) ning fotod tegi Arp Karm (ERM).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles