Teisipäeva pärastlõunal jõuab Eestisse orkaan Helene tõttu soojem ilm

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise orkaan Helene liikumine.
Endise orkaan Helene liikumine. Foto: Riigi Ilmateenistus

Endine orkaan Helene on praeguseks juba nõrgenenud tavapäraseks aktiivseks tsükloniks, mis liigub edasi Briti saarte suunas ja jõuab homme keskpäevaks Šotimaale ning on selleks ajaks suurema osa oma energiast juba ammendanud.

Keskkonnaagentuuri Riigi Ilmateenistuse juhtivsünoptiku Taimi Paljaku sõnul avaldab lähiaja orkaanidest kaudset mõju Läänemere ümbruse ilmale endine orkaan Helene, mille kese täna hommikul oli Atlandil orienteeruva asukohaga 47° pl. 13° lp. 

Põhja pool ekvaatorit tekkinud keeris toob kaasa väga sooja õhumassi, mis lõunavoolus kandub esmalt Euroopa lääne- ja keskossa ning siis edasi Läänemere äärde.

Eestisse läheneb soojem õhumass teisipäeva pärastlõunal ning jätkub kuni reedeni. Päevased maksimumid võivad homme Edela-Eestis tõusta 19..20 kraadini, kolmapäeval ja neljapäeval üle Eesti 21..23 kraadini, Lõuna-Eestis pole välistatud ka kraad-kaks kõrgemad näidud.

Kõige soojemaks kujuneb tänastel andmetel reede, kui sooja on laialdaselt 22..25 kraadi. Kuid seda vaid juhul, kui jahedus laupäevani viibib.

Nädalavahetuseks aga vahetub õhumass niiskema ja 8-10 kraadi jahedama vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles